Geen B\Articamp in 2016

Na 10 jaar Kunstfestival Barticamp is het tijd om de opzet van het festival aan te passen. Om het evenement voor zowel de deelnemende kunstenaars als de bezoekers aantrekkelijk te houden is vernieuwing noodzakelijk.
Er wordt daarom dit jaar een pas op de plaats gemaakt om ruimte te creëren voor het ontstaan van nieuwe ideeën.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat Barticamp een jaartje overslaat. In het najaar van 2016 maken wij o.a. op onze website en Facebookpagina onze plannen voor 2017 bekend.

Wij hopen op uw begrip en zien u graag in 2017 weer terug.

Share

Familie Blut op B\Articamp

5 en 6 september 2015

Ton, Tonnie en Toontje Blut vragen uw aandacht


Op beide dagen van B\Articamp zult u deze familie tegenkomen. De familie Blut kunt u vergelijken met de organisatoren van ons enige echte Kunstfestival in Berkelland. Wij zijn namelijk BLUT. Alle financiële bronnen drogen langzaam maar zeker op, zodat we, onder andere, steeds meer een beroep moeten doen op giften van u. We hopen dat u solidair bent met onze strijd voor het voortbestaan van ons festival en de monden van deze familie niet zult overslaan tijdens uw bezoek aan B\Articamp 2015.

Op beide B\Articampdagen te zien op diverse plekken op het festivalterrein
Share

Wat zou er dit jaar in de Berkel komen?

Walking over Water De Lage  Oorsprong 2015 RR kleinIn 2015 is het de beurt aan Ria Roerdink

Ria Roerdink is beeldend kunstenaar en dichter, geboren in Beek Ubbergen.
Zij heeft haar opleiding voltooid aan de Kunstacademie St. Joost, te Breda.
Momenteel is zij o.a. werkzaam in haar atelier in de Krayenhoffkazerne te Nijmegen.

Haar werk karakteriseert zich door het gebruik van een breed scala aan disciplines en technieken; taal en beeld spelen daarin een belangrijke rol. Aanvankelijk worden beide aspecten los van elkaar ontwikkeld, maar steeds vaker is er sprake van een synthese: het woord als beeld of het beeld als vorm van taal.
Het gebruik van zeer uiteenlopende materialen valt op: kartonnen verpakkingen veranderen in landschappen, oesterschelpen in verhalen, schoenen zijn niet om te dragen maar dragen de woorden, op het water, in het staal van de boten.
Er wordt op deze materialen geschilderd en geschreven, er wordt in gesneden om getransformeerd te worden tot kunstwerk.

Ria onderzoekt in haar werk het wezen van beweging en verandering, het weggaan en weer terugkeren. Wat betekent het om weg te gaan en wat betekent het om ergens aan te komen. Dat ondenkbare moment dat je van verleden overgaat in toekomst.

Share

Thema voor 2015 wordt “Windkracht 10”

windkracht 10bekijk onze laatste nieuwsbrief

Wist je dat je je weer kunt aanmelden voor de volgende editie van B/Articamp? We zijn achter de schermen al weer druk bezig met alle voorbereidingen, die tot een kleurrijk weekend gaan leiden. Op 5 en 6 september is de vertrouwde plek rondom de Mallumse Watermolen en de Kruidenhof het decor voor een schakering van kunst en cultuur, met voor ieder wat wils. Wij hopen dat jij er deel van uit gaat maken!

Het thema van dit jaar belooft minstens de hoeveelheid dynamiek en werveling die je van ons gewend bent: Windkracht 10! Laat deze storm door je verbeelding waaien en je inspireren tot mooie dingen. Wij verwachten uiteraard een stormloop van aanmeldingen en van bezoekers; doe (ook dit jaar weer) mee!!

Aanmelden kan via de site, onder de knop ‘deelnemen in 2015’.

Share

“Het Rariteitenkabinet der (on)gelukkigen”

‘Het Rariteitenkabinet der (on)gelukkigen’ door ToneelGroep Troubamour.

rariteitenkabinetEen ode aan de kleine geschiedenis.
Een verhalen museum in een caravan.

De theatermakers van TG Troubamour konden hun nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en zijn voorwerpen met verhalen gaan verzamelen. Bij wildvreemden, aardige buurtjes, knappe familieleden en allerhande beroemde mensen. De opgerakelde voorwerpen stellen ze voor jullie in een rariteitenkabinet ten toon.

Geef je over aan je nieuwsgierigheid… stap de caravan in….kies een voorwerp en speciaal voor jou wordt het verhaal onthuld. Wil je zelf iets toevoegen aan het reizende museum? Misschien heb je nog wel verborgen schatten in je broekzakken of voorvakje van je tas zitten. Vertel ons dan wel je verhaal. Wij zijn benieuwd!

De voorstelling is voor alle leeftijden.

prof. mej. Braspenning en de directrice Brakkekop kunnen u alles vertellen over de voorwerpen.
Spel: Marrit Bausch, Ursel Braaksma

 

Op beide B\Articampdagen te zien op diverse plekken op het festivalterrein

Share