Wat zou er dit jaar in de Berkel komen?

Walking over Water De Lage  Oorsprong 2015 RR kleinIn 2015 is het de beurt aan Ria Roerdink

Ria Roerdink is beeldend kunstenaar en dichter, geboren in Beek Ubbergen.
Zij heeft haar opleiding voltooid aan de Kunstacademie St. Joost, te Breda.
Momenteel is zij o.a. werkzaam in haar atelier in de Krayenhoffkazerne te Nijmegen.

Haar werk karakteriseert zich door het gebruik van een breed scala aan disciplines en technieken; taal en beeld spelen daarin een belangrijke rol. Aanvankelijk worden beide aspecten los van elkaar ontwikkeld, maar steeds vaker is er sprake van een synthese: het woord als beeld of het beeld als vorm van taal.
Het gebruik van zeer uiteenlopende materialen valt op: kartonnen verpakkingen veranderen in landschappen, oesterschelpen in verhalen, schoenen zijn niet om te dragen maar dragen de woorden, op het water, in het staal van de boten.
Er wordt op deze materialen geschilderd en geschreven, er wordt in gesneden om getransformeerd te worden tot kunstwerk.

Ria onderzoekt in haar werk het wezen van beweging en verandering, het weggaan en weer terugkeren. Wat betekent het om weg te gaan en wat betekent het om ergens aan te komen. Dat ondenkbare moment dat je van verleden overgaat in toekomst.

Share

Geef een reactie